Εκδρομές & Περίπατοι..

20/11/2016
Εκδρομή στους Δρόμους του ΚρασιούΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ…. ΕΡΧΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ;Ο Νοέμβρης είναι ο μήνας των Καζανιών του φημισμένου μακεδονίτικου τσίπουρου! Μόνο αυτήν την εποχή, η ιεροτελεστία του βρασμού αποκαλύπτει στον επισκέπτη όλα της τα μυστικά….Το κρασί σφράγισε διαχρονικά τις σημαντικές στιγμές της ανθρώπινης ζωής, από το μυθικό Διόνυσο, ως το νάμα της μεταλαβιάς και τα σύγχρονα λαϊκά γλέντια. Γι΄ αυτό, και η δική μας VOLTA περπατάει στη διαχρονία με Αριστοτελική μέθεξη, μοναστηριακή κατάνυξη και περίπατο στα παραδοσιακά καζάνια τσίπουρου και στ’ αμπέλια των Οινοποιίων.


 • Ξεκινάμε από την Βέροια, από το πάρκινγκ του πάρκου της Ελιάς στις 8.45

 • Φτάνουμε στις 9.30 πμ στον τόπο των Αμπελιών. Ανακαλύπτουμε τη μυστηριακή ροή του Νάματος στο γυναικείο Μοναστήρι του Προδρόμου, μεταξύ Νάουσας –Γιαννακοχωρίου. Επίγειος Παράδεισος . Η θέα σου κόβει την ανάσα . Ο εύφορος ημαθιώτικος κάμπος και στο βάθος ο Χορτιάτης κι η Σαλονίκη… Ανάβουμε ένα κεράκι κι οι φιλόξενες χαμογελαστές Μοναχές, μας μιλούν για τη μακραίωνη ιστορία της εκκλησιάς και του Μοναστηριού. Μας κερνάνε τον πρώτο καφέ της ημέρας. Επισκεπτόμαστε την έκθεση με τα χειροποίητα ζυμαρικά, τις μαρμελάδες, τα βότανα και τις αγιογραφίες τους.

 • Στις 11 πμ κατηφορίζουμε στους Αμπελώνες. Πάμε στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη, του Δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη. Βόλτα στ’ αμπέλια και «μάθημα» για την παραγωγή του κρασιού από τη γνωστή οινολόγο και οινοπαραγωγό της ΑΡΓΑΤΙΑΣ Χαρούλα Σπινθηροπούλου. Μπορούμε να προμηθευτούμε μεταξένια αμπελόφυλλα και κρασιά.

 • Μετά από σύντομη διαδρομή μέσα στα αμπέλια, στάση στο Κτήμα Χρυσοχόου. Φωτογραφίζουμε τη φύση, την ιστορία του κρασιού, αιχμαλωτίζοντας χρώματα και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους…

 • Η συνέχεια μας βρίσκει στο καζάνι του φρέσκου τσίπουρου του Κτήματος Φουντή. Τα κοψίδια, οι τσιπουρομεζέδες, η ιεροτελεστία του βρασμού, αντάμα με τον αυθεντικό ήχο του ναουσαίικου ζουρνά, χαρίζουν απίστευτες εμπειρίες ζωής.

 • Στις 3.45 μμ μετά τον καφέ κατηφορίζουμε για την αρχαία Μίεζα καταλήγοντας στη Σχολή του Αριστοτέλη. Το Χάρβαρντ της Αρχαιότητας, όπου παρακολουθούμε ντοκυμαντέρ για τον τόπο, τον Αριστοτέλη, τον Αλέξανδρο και την Ιστορία.


Ώρα αναχώρηση: 8:45
Ώρα επιστροφής : περίπου 18.00
Κόστος συμμετοχής: 17 € (13,7 € + 3,30 € ΦΠΑ 24%)


Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά, τα κοψίδια και τις νοστιμιές στο καζάνι του τσίπουρου, τον απογευματινό καφέ με το γλυκό και την διοργάνωση. Δεν περιλαμβάνει τα ποτά.
Σημείωση: Απαραίτητα άνετα ή αθλητικά παπούτσια, καπέλο, αδιάβροχο. Συνοδοί Μαίρη Ναζλίδου και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου τηλ επικοινωνίας 6972440721. Κράτηση θέσης απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (μικρό λεωφορειάκι 32 θέσεων).
Περιμένουμε την συμμετοχή σας τηλεφωνικά στο 6972440721 ή στο mail : veria.volta@gmail.com
Για να κατοχυρώσετε την συμμετοχή σας, πρέπει να εξοφλήσετε το συνολικό ποσό της συμμετοχής μέχρι τις 06/11/2016, στον λογαριασμό της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ Νο ΙΒΑΝ GR75 01722 42000 5242 065310 807 στο όνομα Ναζλίδης Ιωάννης. Σημειώσεις:
1. Η κατάθεση σας να είναι ονομαστική. Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση μέσω web banking μεταξύ διαφορετικών τραπεζών η τράπεζα θα χρεώσει έξοδα για τη συναλλαγή τα οποία επιβαρύνουν εσάς. Γι αυτό είναι προτιμότερο η μεταφορά των χρημάτων να γίνεται μεταξύ ίδιων τραπεζών.
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη μέρα διοργάνωσης της εκδρομής.

27/11/2016
ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ?ΤΟ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ VERIA – VOLTA ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ!Γινόμαστε μικροί εξερευνητές;…
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δημιουργικά και ευχάριστα μπορεί να εξελιχθεί μια συνηθισμένη Κυριακή. Με πολύ αγάπη για τα παιδιά και φροντίδα ώστε τα ανεξίτηλα βιώματα της παιδικής ηλικίας να είναι μοναδικά, σχεδιάσαμε έναν περίπατο που θα «γεμίσει» δημιουργικά κι ευχάριστα την Κυριακή σας.

Καλεσμένοι μας, γονείς και παιδιά του Δημοτικού ή και της Α΄ Γυμνασίου, συνολικά μέχρι 30 άτομα.


 • Ξεκινάμε από τη Βέροια και την Ελιά στις 9 πμ.

 • Πρώτος σταθμός στο Μουσείο και Κέντρο Έρευνας Μάσκας του Γιώργη Μελίκη στην Μελίκη.
  Θα μας ξεναγήσει ο ίδιος με ιστορίες και μύθους στο μουσείο του που έχει φτιάξει με πολύ μεράκι.
  150 μάσκες, παραδοσιακές φορεσιές, κοσμήματα, βιβλία σχετικά με την παράδοση, φωτογραφίες και για το καθένα μια ιστορία…..

 • Η περιπέτεια συνεχίζεται…
  Παίρνουμε το δρόμο για τον Κολινδρό. Στα Παλιάμπελα, μας περιμένει ο Γιάννης Σταγκίδης. Παραδοσιακός λαϊκός Αγγειοπλάστης, που χρησιμοποιεί πανάρχαιες εντυπωσιακές μεθόδους δουλεύοντας το χώμα που γίνεται πηλός και μετά με τον τροχό ή με το χέρι παίρνει μορφές και σχήματα για να γίνει ένα πιθάρι παραδοσιακό, ή ένα αγγείο σαν αυτά των αρχαίων προγόνων μας ή ακόμη και μια γάστρα για να ψήνουμε υγιεινά και πεντανόστιμα φαγητά.
  Μας εξηγεί τις τεχνικές της αγγειοπλαστικής, μας βοηθάει να πειραματιστούμε με τα υλικά του κι αν θέλουμε προμηθευόμαστε και… από τις πήλινες γάστρες του για την υγιεινή διατροφή μας.

 • Φύγαμε ολοταχώς για τις Αλυκές.
  Εκεί άνθρωπος της Εταιρίας ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε. θα φροντίσει ώστε να μάθουν τα παιδιά μας, πως το αλάτι δεν το παράγουν τα super markets, αλλά γίνεται καλλιέργειά του, το μαζεύουμε απ’ τη θάλασσα και το επεξεργαζόμαστε κατάλληλα μέχρι να φτάσει στην κατσαρόλα και στο πιάτο μας.

 • Και φτάνουμε στη μαγεία….
  Καταλήγουμε στον υδροβιότοπο των εκβολών του Αλιάκμονα. Επισκεπτόμαστε το Παρατηρητήριο. Ο ειδικός συνεργάτης μας, μας ενημερώνει για τα πάντα. Φοράμε γαλότσες κι ίσως αδιάβροχα. Παίρνουμε τα κιάλια μας και προχωράμε μέσα από το πολύ βατό μονοπάτι, που οδηγεί στον τόπο πανέμορφων πουλιών. Αετοί, φλαμίνγκο, κύκνοι , κορμοράνοι κλπ πτερωτοί φίλοι μας περιμένουν.

 • Αν ο καιρός είναι καλός, κατεβάζουμε από το πούλμαν τα ποδήλατά μας και κατευθυνόμαστε απ’ τον υδροβιότοπο στη Μεθώνη από τον ειδικό ποδηλατόδρομο!!! ΤΕΛΕΙΑ….

 • Ώρα για φαγητό, ΠΕΙΝΑΣΑΜΕ….

 • Επιστροφή
  Ώρα αναχώρηση: 9 το πρωί
  Ώρα επιστροφής : περίπου 5 το απόγευμα
  Κόστος συμμετοχής: 15 € (12 € + 3 € ΦΠΑ 24%)
  Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά, τις ξεναγήσεις, τον απογευματινό καφέ και την διοργάνωση. Δεν περιλαμβάνει το φαγητό.
  Σημείωση: Απαραίτητα άνετα ή αθλητικά παπούτσια, καπέλο, αδιάβροχο, κυάλια και φωτογραφική μηχανή για τους μικρούς εξερευνητές μας.
  Συνοδοί Μαίρη Ναζλίδου και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου τηλ επικοινωνίας 6972440721.
  Κράτηση θέσης απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (μικρό λεωφορειάκι 30 θέσεων).
  Περιμένουμε την συμμετοχή σας τηλεφωνικά στο 6972440721 ή στο mail : veria.volta@gmail.com
  Για να κατοχυρώσετε την συμμετοχή σας, πρέπει να εξοφλήσετε το συνολικό ποσό της συμμετοχής μέχρι τις 15/11/2016, στον λογαριασμό της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ Νο ΙΒΑΝ GR75 01722 42000 5242 065310 807 στο όνομα Ναζλίδης Ιωάννης.Σημειώσεις:
1. Η κατάθεση σας να είναι ονομαστική. Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση μέσω web banking μεταξύ διαφορετικών τραπεζών η τράπεζα θα χρεώσει έξοδα για τη συναλλαγή τα οποία επιβαρύνουν εσάς. Γι αυτό είναι προτιμότερο η μεταφορά των χρημάτων να γίνεται μεταξύ ίδιων τραπεζών.
2. Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. αντίξοες καιρικές συνθήκες), υπάρξει αναβολή ή ακύρωση της εκδρομής, τότε το ποσό συμμετοχής επιστρέφεται ολόκληρο ή παραμένει για να χρησιμοποιηθεί σε επόμενη μέρα διοργάνωσης της εκδρομής.

Κάντε την επόμενη κίνηση