H Ομάδα μας

 • Μαίρη Ναζλίδου

  Γενήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια. Δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τα Τούρκικα Λουτρά της πόλης. Σε προσφυγικές γειτονιές, στα όρια των πλούσιων νεοκλασσικών της , δίπλα στις γειτονιές με τα καλντερίμια και τις στέγες που άγγιζαν η μια την άλλη και που τα παιδιά παίζαν ξένοιαστα περνώντας απο τη μια αυλή του σπιτιού στη διπλανή, αφού όλες είχαν ανάμεσά τους κρυφά περάσματα.

  Με τους Επιτάφιους και τις μυρωδιές της Άνοιξης να ξεχειλίζουν στις ατέλειωτες Βυζαντινές εκκλησιές της «μικρής Ιερουσαλήμ».

  Κι έπειτα έφηβοι οι περίπατοι και τα ραντεβού στην ΕΛΗΑ το μπαλκόνι της πόλης απ’ όπου χανόσουν σ’ εναν απέραντο κάμπο ολάνθιστο την άνοιξη με αμέτρητα χωριά και το μάτι να απλώνεται και να βλέπει ως τη Θεσσαλονίκη και ακόμη παραπέρα. Τον ίδιο κάμπο που έβλεπε και ο Μεγαλέξανδρος σαν έφηβος και άνοιγε τα όνειρά του για να δει και να φτάσει πέρα απο εκει που φτάνει το βλέμμα του....

  Η Βέροια ενα μεγάλο θεατρικό σκηνικό, που άλλοτε σε τριγυρνούσε σε Τούρκικους μαχαλάδες, σε Βεργιώτικα στενά με τα σαχνισιά αντικρυστά και τα καλντερίμια, σε προσφυγικά τετράγωνα με ολάνθιστους κήπους, στην περίκλειστη Εβραϊκή συνοικία της, κι όλα αυτά να καταλήγουν στο μπαλκόνι της την ΕΛΗΑ απ’ όπου χανόσουν και περιπλανιόσουν για να πλάσεις ιστορίες και να διηγηθείς μύθους.... Πιο πέρα η Πρωτεύουσα του Κόσμου πριν 2500 χρόνια, οι ΑΙΓΕΣ και παραδίπλα το HARVARD της Αρχαιότητας Η σχολή του Αριστοτέλη στη Μίεζα.

  Ολα αυτά τα ζούσαμε αυτονότητα σαν παιδιά και τ’ αγαπούσαμε . Μεγαλώνοντας φύγαμε απο την πόλη μας. Μετά τις σπουδές μου στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Θεσσαλονίκης έζησα για 22 χρόνια «εξω απ’ τα τείχη» της αλλά μέσα στην καρδιά της. Εζησα στην πανέμορφη Βεργίνα και έπειτα απο 22 χρόνια εγκαταστάθηκα πλέον μόνιμα στην πόλη μου που τώρα ανακάλυψα πως έχει την ομορφιά και την αίγλη ενός ανοιχτού Μουσείου, και την περπάτησα σπιθαμή προς σπιθαμή σαν ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ της.

  Αγαπώ την Βέροια. Για μένα, έχει πρόσωπο. Γι’ αυτό έχω έγνοια να μη χαθούν ούτε οι μυρωδιές της, ούτε οι εικόνες, ούτε η τρυφερότητά της. Η Βέροια είναι πολύ ζωντανή πόλη, με πολλές ομορφιές που όσο και να προσπαθούμε να τις κρύψουμε ή να τις «μουτζουρώσουμε», αυτές υφίστανται.

  Σαν οικοδέσποινα σας προσκαλώ να μοιραστούμε μαζί τα μυστικά της και τις ομορφιές της σε μια ΒΟΛΤΑ στο χρόνο, στο σήμερα, στο αύριο και στην υπέροχη φύση της….
 • Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη

  Μεγάλωσα και ζω στη Βέροια. Σπούδασα δημοσιογραφία και ασχολήθηκα με όλα τα ήδη της, έντυπο, ραδιόφωνο, τηλεόραση για 30 περίπου χρόνια. Άλλα τόσα χρόνια, ασχολούμαι με τα κοινά και τουλάχιστον 16 χρόνια, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα τελευταία 8 χρόνια ήμουν Δήμαρχος στη Βέροια και αποχώρησα οικιοθελώς. Αξιώθηκα να κατέχω εξαιρετικά τιμητικές θέσεις, όπως στη Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αλλά και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Περιφερειών της Ευρώπης. Ευτύχησα να έχω ένα εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό, που με προίκισε με χιλιάδες σημαντικές εμπειρίες. Αυτές τις εμπειρίες, για άλλη μια φορά, θέλω να τις χρησιμοποιήσω για να υποστηρίξω τον τόπο μου.

  Γιατί η γραφειοκρατία, το νομικό πλαίσιο και ένα σωρό άλλες αγκυλώσεις, δεν μου επέτρεψαν να το κάνω όπως θα ήθελα-κι όπως στον τόπο μου αξίζει- μέσα από τους φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τη Βέροια την αγαπούσα, αλλά δεν την είχα ανακαλύψει. Άρχισα να την ανακαλύπτω ως Δήμαρχός της…

  Είναι μια «χρωματιστή» , γλυκιά ιστορία, ένα παραμύθι που το ξετρυπώνεις πίσω από την αχλή εκατοντάδων αιώνων, που σε μαγεύει , σε σαγηνεύει , σε παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι 4000 ετών, όπου άνθρωποι με διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες, γλώσσες, υφάνανε το πιο όμορφο χαλί και το στρώσανε σε κάμπους, βουνά, ποτάμια, σπονδή σε Θεούς κι Ανθρώπους…. Αυτό το Παραμύθι θέλω να σας το διηγηθώ, να το παρουσιάσω σε σας που σέβεστε την Ιστορία, που αγαπάτε τον Άνθρωπο και τα δημιουργήματά του ανα τους αιώνες, που σας συγκινούν οι απαράμιλλες ομορφιές της φύσης, η αλλαγή των εποχών, οι γεύσεις που παντρεύουν τη Δύση με την Ανατολή και τη Μεσόγειο με τα Βαλκάνια, ραίνοντας τη διαδρομή με τα καλύτερα κρασιά και τσίπουρα….

  Αν αποφασίσετε να επιλέξετε για την ξεκούρασή σας, τις διακοπές σας, την ξένοιαστη …αλλά και εκπαιδευτική βόλτα με τα παιδιά σας, αυτήν την περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε ο Μεγαλέξανδρος την πορεία του στον Κόσμο και όπου ήταν η έδρα του Κοινού των Μακεδόνων, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να περάσετε μαγευτικά.

  Γιατί… Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν η Βασίλισσα Βεργίνα που κρυφά απ’ τις υπόγειες στοές έβγαινε στον Τριπόταμο για να λούσει τα μακριά μαλλιά της κι ύστερα ανέβαινε στο λόφο για ν’ αγναντέψει τους Κήπους του Μήδα…
 • Φώτης Αργυρίου

  Ο Φώτης Αργυρίου, έχει σπουδάσει διαχείριση άγριας πανίδας και αγαπά με πάθος τη ζωή στην φύση, όπου και ζει μεγάλο μέρος του χρόνου του.

  Έχει ασχοληθεί συστηματικά με το σκι, την ορειβασία αλλά και την αναρρίχηση βράχου, με αξιόλογη εμπειρία σε θέματα διαβίωσης - επιβίωσης στην άγρια φύση.

  Επί σειρά ετών ανέπτυξε εθελοντική δράση στον τομέα της διατήρησης άγριων ειδών, σε συνεργασία με διεθνείς και εγχώριους φορείς και είχε συμμετοχή σε πολλά προγράμματα καταμέτρησης, διατήρησης άγριας ορνιθοπανίδας.

  Ένα από τα χόμπι του είναι και η παρατήρηση πουλιών σε υγροτοπικά, δασικά και αγροτοδασικά οικοσυστήματα.

  Ασχολείται επίσης με τον εντοπισμό καρπών του δάσους αλλά και βοτάνων με σκοπό την καταγραφή τους και τη δια-σπορά τους σε ευρύτερες εκτάσεις.
  Είναι υποστηρικτής της άποψης, πως η άγρια φύση έχει τόσα πολλά υπέροχα μυστικά που θα χρειαζόταν δέκα ζωές για να τα μάθει κάποιος που προσπαθεί να τα αποκρυπτογραφήσει.

  Και επίσης, ότι το πρώτο που πρέπει κανείς να μάθει στη φύση είναι το να μην προσπαθήσει ποτέ να την ανταγωνιστεί και φυσικά να την σέβεται σε απόλυτο βαθμό.
 • Εύη Μέσκα

  Η ΕΥΗ ΜΕΣΚΑ μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά και έχει εξειδικευτεί στην τοπική τουριστική προβολή και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

  Μεταξύ πολλών άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα equal και εργάστηκε στο Δήμο Βέροιας στο Τμήμα Τουρισμού και στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του ιστορικού κέντρου της Βέροιας και των Αιγών (Βεργίνας).

  Τα δύο τελευταία χρόνια, εργαζόμενη εθελοντικά, υποδέχεται ξένους και έλληνες επισκέπτες και τους συνοδεύει στις επισκέψεις τους στα ιστορικά μνημεία του τόπου.
 • Ιορδάνης Παναγιωτίδης

  Ο Ιορδάνης, παρά τη νεαρή του ηλικία, έχει ένα πλούσιο Βιογραφικό,(με σπουδές , εξειδικεύσεις, συμμετοχές και στη διοργανωτική ομάδα Συνεδρίων και Σεμιναρίων ) και μεράκι για μάθηση και προσφορά.

  Αφού τελείωσε το Τμήμα Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, έκανε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στην Οθωμανική Ιστορία, στο Πρόγραμμα «Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Τουρκολογία» στο Τμήμα Ιστοριας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με υποτροφία του Ι.Μ.Σ (Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών) για την υψηλότερη βαθμολογία του στις εισαγωγικές εξετάσεις του προγράμματος.

  Γόνος Μικρασιάτικης οικογένειας, ακολούθησε με έντονη διάθεση μάθησης τον δρόμο της Ιστορίας, μέσω της έρευνας, ολοκληρώνοντας τις σχετικές σπουδές του σ’ ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Τουρκίας, στο Πανεπιστήμιο Bogiazici της Κωνσταντινούπολης στο Τμήμα Ιστορίας για ένα 6μηνο ως φοιτητής με πρόγραμμα Erasmus. Τελειοποίησε τη γνώση της Τουρκικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο TOMER στο παράρτημα της Κωνσταντινούπολης, μιλάει πολύ καλά Αγγλικά και χειρίζεται άριστα Η/Υ.

  Είναι ένας επικοινωνιακός, εργατικός, συνεπής και πρόθυμος επιστήμονας, που οι σπουδές του αλλά και η κοινωνικότητά του εγγυάται μια πολύ καλή φιλοξενία επισκεπτών από τη γειτονική χώρα που θέλουν να επισκεφθούν τα οθωμανικά μας μνημεία, και όχι μόνο, και να γνωρίσουν τον τόπο μας έχοντας συνοδό έναν άνθρωπο που μιλά τόσο καλά τη γλώσσα τους…
 • Τζήν Βιντεν-Ιωσηφίδου

  Η Τζήν Βιντεν-Ιωσηφίδου διδάσκει την αγγλική γλώσσα πάνω από 30 χρόνια και γράφει και επεξεργάζεται βιβλία EFL από το 2007.

  Έχει μεταφράσει ποικίλα κείμενα, από τουριστικά φυλλάδια μέχρι και μεταπτυχιακές διατριβές, καθώς επίσης συμμετείχε σε σεμινάρια και παρουσιάσεις σαν διερμηνέας.

  Έχει πτυχία Β.Α και P.G.C.E. του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Δίπλωμα της U.C.L.E.S. DELTA. Μαζί με την 'κλασσική διδασκαλία' αγαπά πολύ μαζί με μαθητές να ζωντανεύει την γλώσσα,

  την κουλτούρα και τα έθιμα του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσα από εναλλακτικές εκδρομές στην Αγγλία αλλά και μικρές θεατρικές παρουσιάσεις, τραγούδια και παραδοσιακούς αγγλικούς χορούς.
 • Κακαγιάννης Δημήτρης

  Ονομάζομαι Κακαγιάννης Δημήτρης γεννήθηκα το 1976 και κατοικώ στα Παλατίτσια Ημαθίας, το ιστορικό χωριό των αρχαίων Αιγών. Είμαι διπλωματούχος ξεναγός και απόφοιτος του τμήματος ιστορίας- αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Ως υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού εργάστηκα στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και τώρα χρησιμοποιώ την εμπειρία και τις γνώσεις μου για την ξενάγηση των επισκεπτών.

  Εκτός από την μητρική μου γλώσσα μιλάω αγγλικά και γερμανικά. Θα είναι χαρά μου να σας ξεναγήσω στον ιστορικό μας τόπο.